Attika > Gallery Residence 26 (Piraeus) > 4denní > Bez stravy

Řecko, Attika, Gallery Residence 26 (Piraeus), za <span>15.119</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 15.119
  • Bez stravy
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 4 dny
  • Termín – od 04.05.2024 do 07.05.2024

***Gallery Residence 26 (Piraeus) – Attika (Řecko)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?

Gallery Residence 26 se nachází v Pireu, pouze 7,5 km od Athén, s bohatou nabídkou restaurací, barů a obchodů v okolí. Stanice metra je vzdálena přibližně 150 metrů, a přístav je dostupný cca 400 metrů od hotelu. Mezinárodní letiště v Athénách je vzdáleno přibližně 35 km.

Hotel prošel kompletní renovací v roce 2020 a nabízí ubytování na 9 patrech s celkem 46 pokoji. Hostům je k dispozici vstupní hala, recepce, klimatizace, bezplatné Wi-Fi, výtah, trezor a služba concierge. Hotel má také bezbariérový přístup. Moderní pokoje jsou vybaveny koupelnou se sprchou, centrálním vytápěním/klimatizací, bezplatným připojením k internetu, TV a balkónem nebo terasou. Pro větší skupiny jsou k dispozici také pokoje Senior Suite s krásným výhledem na město, a pro rodiny je k dispozici rodinný pokoj s výhledem na město. Pokoje pro osoby s omezenou hybností poskytují stejné vybavení a jsou umístěné v přízemí.

Hotel nenabízí stravování, ale hosté se mohou stravovat v okolních restauracích. Sportovní a relaxační možností je k dispozici sauna.

Cena zahrnuje letenku v turistické třídě včetně tax a poplatků, transfery v destinaci, ubytování a stravování dle smlouvy o zájezdu, a také 24/7 služby česky hovořícího delegáta Čedoku na telefonu. Pojištění dle zákona č. 159/1999 Sb. je rovněž zahrnuto v ceně. Pobytová taxa není zahrnuta a je platná v hotovosti na recepci ubytovacího zařízení při příjezdu. Výše taxy závisí na kategorii hotelu (1-2* 0,50 EUR/noc, 3* 1,50 EUR/noc, 4* 3 EUR/noc, 5* 4 EUR/noc, apartmány 1 EUR/noc). Hotelové vybavení zahrnuje zdarma dostupné Wi-Fi.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Řecku podle svých představ. ▼▼▼


Attika

Attika, která se nachází v jihovýchodním Řecku, je region známý svou bohatou lokalitou, rozmanitou geografií a hlubokým historickým významem. Region je primárně definován svou blízkostí k Egejskému moři, s pobřežím, které se táhne podél Sarónského zálivu na jih a Eubójského zálivu na severu. Ústředním bodem Attiky je její hlavní město Athény, které je obydleno více než 3 400 let, což z něj činí jedno z nejstarších trvale obydlených měst na světě. Athény slouží jako politické, kulturní a ekonomické epicentrum Řecka a jeho rozrůstání se rozšiřuje tak, aby zahrnovalo většinu obyvatel Attiky. V okolí Athén je několik charakteristických obcí a předměstí, které přispívají k rozmanitému charakteru regionu, z nichž každá má svou vlastní jedinečnou směs historie, kultury a přírodního prostředí.

Historie Attiky je hluboce propojena s vyprávěním starověkého Řecka, protože to bylo místo zrodu demokracie a kolébka západní civilizace. Akropole, ikonická citadela na kopci v Aténách, je svědectvím o historické význačnosti regionu, kde sídlí Parthenon a mnoho dalších starověkých staveb pocházejících z 5. století před naším letopočtem. Za Aténami je Attika ozdobena archeologickými nalezišti, jako je Eleusis, kde se kdysi odehrávala Eleusinská mystéria, a Poseidonův chrám v Sounionu, maják námořní plavby ve starověku. Strategická poloha regionu z něj také učinila významný uzel pro obchod a dopravu v průběhu historie. Pokud jde o počasí, Attika zažívá středomořské klima charakterizované horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Region se těší v průměru více než 3 000 hodin slunečního svitu ročně, což z něj činí atraktivní destinaci pro celoroční turistiku, přičemž léto je pro plážové a outdoorové nadšence hlavní sezónou.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je na Attice právě počasí?

ATTIKA počasí

Jaké pláže najdete na Attice a okolí

V Attice cestovní ruch vzkvétá, přičemž oblast láká návštěvníky z celého světa svým jedinečným spojením historických památek, přírodních krás a živého městského prostředí. Největším lákadlem jsou Athény, které se pyšní starověkými ruinami, muzei a živými čtvrtěmi, jako jsou Plaka a Monastiraki. Akropole, která je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO, je nezbytnou zastávkou, stejně jako starověká agora, Národní archeologické muzeum a historická čtvrť Anafiotika. Kromě Athén nabízí Attika úžasné pobřežní destinace, které jsou ideální pro milovníky pláží. Mezi významné pláže v oblasti patří pláž Vouliagmeni, malebný úsek pobřeží proslulý svými čistými vodami a luxusními plážovými kluby. Pláž Glyfada, nacházející se poblíž Atén, je další oblíbenou destinací, která nabízí písečné pláže, vodní sporty a bohatý noční život. Dále od hlavního města objevíte krásné pláže Porto Rafti, Saronida a Sounio, z nichž každá má svůj vlastní šarm a čistou vodu. Nedaleký ostrov Salamis, snadno dostupný trajektem, nabízí nádherné pláže jako Aiantio a Perani.

Na sousedním poloostrově Peloponés najdete další krásné pláže. Například malebné město Nafplio na Peloponésu se pyšní plážemi Karathona a Arvanitia, které jsou ideální pro relaxaci u moře a zároveň poskytují možnost prozkoumat historické památky města. Na jihu Peloponésu se nachází pobřežní město Kalamata, proslulé svými olivovými háji a dlouhou písečnou pláží, což z něj činí oblíbené místo jak pro milovníky pláží, tak pro gurmány. Toto je jen několik příkladů mnoha plážových destinací v Attice a okolí, které nabízejí širokou škálu zážitků pro cestovatele toužící po slunci, moři a relaxaci.

Nezapomeňte si před cestou do Řecka sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Attika nabízí mnoho historických a přírodních památek

Attika je region plný historických památek a přírodních divů, který návštěvníkům poskytuje podmanivou směs kultury a venkovní krásy. Mezi nejznámější historické památky patří Akropole v Aténách, která je na seznamu světového dědictví UNESCO a je symbolem západní civilizace. Tato starobylá citadela, které dominuje Parthenon, nabízí pozoruhodnou cestu zpět v čase, která vám umožní prozkoumat architektonické a umělecké úspěchy starověkého Řecka. Nedaleká antická Agora v Aténách, kde kdysi filozofoval Sokrates, je dalším významným historickým místem, které nabízí pohledy na zrod demokracie a řeckého občanského života. Poseidonův chrám na mysu Sounion, dramaticky posazený na pobřežním útesu s výhledem na Egejské moře, je důkazem námořního dědictví regionu a nabízí ohromující výhledy na západ slunce.

Pokud jde o přírodní památky, Attika předvádí svou rozmanitou geografii prostřednictvím okouzlující krajiny. Pohoří Attica, včetně Mount Parnitha a Mount Hymettus, nabízí příležitosti pro pěší turistiku a průzkum, se svěžími lesy, klikatými stezkami a bohatou flórou a faunou. Národní park Parnitha, jen kousek jízdy od Atén, poskytuje osvěžující odpočinek od městského shonu. Jezero Vouliagmeni je jedinečným přírodním zázrakem v srdci Athénské riviéry, kde se návštěvníci mohou koupat v jeho termálních vodách nebo relaxovat v přilehlé jeskyni. Pobřeží Attiky se navíc může pochlubit četnými malebnými zátokami, skrytými plážemi a dramatickými útesy, což z něj dělá útočiště pro milovníky pláží a milovníky vodních sportů. Tyto přírodní památky spolu s historickými poklady regionu vytvářejí ucelený zážitek pro cestovatele při objevování Attiky.

Na Attice toho najdete mnohem víc ..

Attika je skutečným rájem pro milovníky jídla, kteří touží po autentickém zážitku z řecké kuchyně. Vyzkoušejte tradiční pokrmy, jako je musaka, souvlaki a čerstvé mořské plody, v útulném prostředí místních taveren. Region je známý svým výjimečným olivovým olejem, který skvěle doplňuje křupavé řecké saláty. Pro sladký zážitek ochutnejte baklavu nebo loukoumades, oblíbené tradiční řecké dezerty. Navštivte rušné potravinové trhy, jako je Athens Central Market, kde můžete ochutnat a zakoupit čerstvé produkty, maso a koření, což vám umožní proniknout do hloubky řecké gastronomie. Nezapomeňte si dopřát tradiční řeckou kávu nebo frappé v místních kavárnách, kde je pití kávy více než jen konzumace nápoje – je to společenský rituál. Posaďte se, relaxujte a užívejte si poklidné rozhovory nebo pozorování okolí v útulné atmosféře malebných venkovních kaváren.

Attika také nabízí jedinečnou možnost poznat řeckou kulturu skrze její festivaly a tradice. Nechte se unést Athens Epidaurus Festivalem, který zahrnuje představení starověkého a moderního řeckého divadla na ikonických místech, jako je Odeon of Herodes Atticus. Během Velikonoc můžete zažít tradiční zvyky, jako je půlnoční bohoslužba Vzkříšení a roztloukání červených vajec, symbolizujících nový začátek. Tyto události vám poskytnou jedinečný pohled do bohatého kulturního dědictví regionu. Při prozkoumávání Attiky nezapomeňte navštívit její různé čtvrti, abyste se seznámili s moderním životem. Projděte se malebnými uličkami Plaky, plnými butiků a obchodů se suvenýry. V Exarchii se ponořte do alternativní kultury s pouličním uměním a živým nočním životem. Naopak v Psiri vás přivítá živá atmosféra kaváren a barů, kde můžete ochutnat každodenní život Atén. Procházka těmito čtvrtěmi vám poskytne plný obraz o pestré a dynamické kultuře moderní Attiky.

Attika se také může pochlubit rozvíjející se scénou současného umění. Prozkoumejte galerie a umělecké prostory, jako je přístavba Pireos Street v muzeu Benaki, Kulturní centrum Nadace Stavrose Niarchose a Národní muzeum současného umění (EMST). Tato místa představují živý svět současného řeckého i mezinárodního umění a odhalují neustále se měnící uměleckou tvář regionu.

Možná nevíte, že ...

.. je region domovem některých z nejstarších olivovníků na světě, zejména v oblasti Vouves? Zde se odhaduje, že některé stromy jsou staré přes 2000 let, což je dokladem dlouhotrvající zemědělské tradice Attiky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *