Zakynthos > Astir Beach > 4denní > Snídaně

Řecko, Zakynthos, Astir Beach, za <span>15.090</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 15.090    SLEVA 28%
  • Snídaně
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 4 dny
  • Termín – od 18.09.2024 do 21.09.2024
  • LAST MINUTE

***Astir Beach – Zakynthos (Řecko)

Hodnocení návštěvníků: 4/5, celkem hodnoceno 80x    Přečíst >>>

Hotelový komplex Astir Beach se nachází přímo u pláže a zahrnuje dvě části – Astir Beach*** a Astir Palace****. Je umístěn nedaleko centra Laganas, které je vzdáleno přibližně 400 metrů. V případě, že je budova Astir Beach*** méně obsazená, jsou hostům poskytovány veškeré služby v části Astir Palace****, což zajišťuje vyšší úroveň komfortu a vybavení.

Hotel nabízí různé možnosti vybavení, včetně vstupní haly s recepcí, výtahu, klimatizovaného televizního salonku a lobby baru, který je otevřený od 18:00 hodin. Na místě je také snack bar u bazénu, restaurace s terasou a bazén s dětskou částí. Hosté mohou využívat i vířivku a zahradu na opalování. Wi-Fi je k dispozici v prostorách recepce za poplatek.

Ubytování v hotelu zahrnuje dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky, které jsou vybaveny koupelnou, WC, lednicí, SAT-TV, telefonem, klimatizací a balkonem nebo terasou. Trezor je k dispozici na recepci za poplatek. Komfort a jednoduchost těchto pokojů jsou vhodné pro relaxační pobyt.

Stravování probíhá formou programu all inclusive, který zahrnuje bufetové snídaně, obědy a večeře. Kromě toho jsou v ceně dopolední a odpolední zákusky, místní alkoholické a nealkoholické nápoje. Některé pokrmy a nápoje mohou být podávány v hotelu Astir Palace, přičemž podrobnosti jsou k dispozici na recepci.

Hotel se pyšní dlouhou a širokou písečnou pláží, která je přímo u hotelu a přístupná od bazénu po několika schodech. Na pláži jsou k dispozici slunečníky a lehátka za poplatek, zatímco na trávníku jsou lehátka a slunečníky zdarma. Hosté mají také možnost využívat vodní sporty na pláži za poplatek a užívat si denní i večerní zábavu v nedalekém centru střediska.


Zakynthos a proč tam vyrazit na dovolenou

Zakynthos, také známý jako Zante, je malebný řecký ostrov ležící v Jónském moři u západního pobřeží pevninského Řecka. Jeho geografické rysy zahrnují rozmanitou krajinu písečných pláží, drsné útesy, úrodné pláně a svěží kopce. Ostrov se rozkládá na ploše přibližně 405 kilometrů čtverečních, což z něj činí třetí největší z Jónských ostrovů. Zakynthos je známý svým dramatickým pobřežím s pláží Navagio, která se nachází v zátoce obklopené vysokými vápencovými útesy a je jednou z jeho nejznámějších přírodních atrakcí. Vnitrozemí ostrova je poseté vinicemi, olivovými háji a malebnými vesnicemi, které si zachovávají svůj tradiční řecký šarm. Jeho centrální pohoří Mount Vrachionas se tyčí do výšky 756 metrů a nabízí fantastický panoramatický výhled na okolní přímořskou krajinu.

Historie Zakynthosu je bohatá a pestrá, což je způsobeno zejména jeho strategickou polohou ve Středomoří. Byl obydlen od starověku, pod vlivem Benátčanů, kteří ostrovu vládli po staletí, stejně jako Britů a Francouzů. Tyto historické vlivy jsou patrné v architektuře a kultuře ostrova. V novější historii hrál Zakynthos roli v řecké válce za nezávislost proti Osmanské říši. Rozmanitá historie ostrova je prezentována v jeho muzeích a historických památkách, jako je Benátský hrad, který vznikal již v 17. století. Zakynthos má středomořské klima, které se vyznačuje horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Ostrov je obdařen množstvím slunečního svitu, v letních měsících (červen až srpen) se teploty pohybují od 25°C do 35°C. Toto příjemné počasí z něj dělá ideální destinaci pro plážové a outdoorové nadšence. Je však důležité poznamenat, že během hlavní letní sezóny může být ostrov přeplněný turisty, takže někteří cestovatelé dávají přednost návštěvě během jarních a podzimních sezón, kdy je počasí stále příjemné a davy jsou menší. Dešťové srážky jsou běžnější v zimních měsících, s teplotami v rozmezí od 10 °C do 15 °C. Celkově klima Zakynthosu přispívá k jeho přitažlivosti jako celoroční destinace, která nabízí něco pro každého bez ohledu na roční období.


Prohlédnout více fotografií >>>


Pláže na Zakynthosu a okolí

Cestovní ruch hraje ústřední roli v ekonomice a identitě Zakynthosu a přitahuje návštěvníky z celého světa svými ohromujícími přírodními krásami a kulturními poklady. Hlavním lákadlem ostrova jsou bezesporu jeho nedotčené pláže a mezi ty nejznámější patří pláž Navagio, známá také jako Shipwreck Beach. Tato ikonická pláž je známá svými křišťálově čistými tyrkysovými vodami a rezavým vrakem pašerácké lodi, která dramaticky uvízla na jejích březích. Dalším oblíbeným místem je malebná pláž Gerakas, která je součástí národního mořského parku Zakynthos a hnízdištěm mořských želv. Pláž Laganas se svou živou atmosférou je ideální pro ty, kteří hledají rušný noční život. Pro klidnější zážitek nabízí Porto Limnionas skryté zátoky a útesy ideální pro šnorchlování a potápění. Pláž Kalamaki je dalším hnízdištěm želv, kde můžete tyto nádherné tvory často spatřit během hnízdní sezóny. Seznam pokračuje, s bezpočtem dalších krásných pláží a skrytých zátok k prozkoumání, díky čemuž je Zakynthos skutečným rájem pro milovníky pláží.

Kromě pláží nabízí Zakynthos turistům řadu aktivit a atrakcí. Hlavní město Zakynthos se může pochlubit okouzlující směsí benátské a řecké architektury spolu s muzei, obchody a tavernami, které zvou návštěvníky k prozkoumání kultury a historie ostrova. Modré jeskyně, které se nacházejí na severním cípu ostrova, jsou nezbytnou návštěvou a nabízejí výlety lodí přes okouzlující mořské jeskyně s zářivě modrou vodou. Svěží krajina ostrova je poseta tradičními vesnicemi, kde můžete ochutnat místní kuchyni a víno. Navíc, blízkost ostrova k pevnině a dalším jónským ostrovům, jako je Kefalonia a Korfu, z něj dělá vynikající základnu pro objevování širšího regionu a vychutnávání si dobrodružství po ostrovech. Zakynthos skutečně uspokojuje rozmanitou škálu zájmů, což z něj činí špičkovou destinaci pro turisty, kteří hledají elegantní řecký odpočinek.

Nezapomeňte si před cestou do Řecka sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte při návštěvě Zakynthosu minout

Zakynthos se může pochlubit směsí historických památek a přírodních divů, které dodávají hloubku a zápletku kouzlu ostrova. Jak již bylo zmíněno, jednou z nejznámějších přírodních památek je pláž Navagio, často označovaná jako Shipwreck Beach. Tato ohromující zátoka, ohraničená strmými vápencovými útesy, představuje rezavějící vrak lodi, který najela na mělčinu na začátku 80. let. Kontrast lodi proti křišťálově čisté vodě a zlatému písku vytváří okouzlující a nezapomenutelný pohled. Návštěvníci se mohou dostat na pláž lodí a prozkoumat okolní útesy a jeskyně, což z ní činí nezapomenutelné dobrodružství.

Z historických zajímavostí stojí za pozornost benátský hrad ve městě Zakynthos jako svědectví o bohaté minulosti ostrova. Tato dobře zachovalá pevnost ze 17. století nabízí návštěvníkům pohled do historie Zakynthosu a ze své vyvýšené polohy poskytuje panoramatický výhled na město a moře. Klášter St. Dennis, známý také jako Agios Dionysios, je dalším historickým klenotem. Je zasvěcen patronu ostrova a vyznačuje se pozoruhodnou benátskou zvonicí a sbírkou náboženských artefaktů. Klášter je významným poutním místem a nabízí poklidnou atmosféru k zamyšlení.

Pro milovníky přírody jsou Modré jeskyně nepostradatelným přírodním zázrakem. Tyto mořské jeskyně, které se nacházejí na severním cípu ostrova, jsou známé svou fascinující modrou vodou, kterou osvětluje sluneční světlo, které proniká otvory ve skalách. Návštěvníci mohou podniknout výlety lodí, aby prozkoumali jeskyně a byli svědky neustále se měnících barev vody. Tyto jeskyně jsou nejen geologickým zázrakem, ale také důkazem ohromující pobřežní krásy ostrova. Ať už vás přitahují historické památky nebo přírodní divy, Zakynthos nabízí bohatý mix památek a zážitků, které uchvátí cestovatele všech zájmů.

Zakynthos vám však nabídne mnohem víc..

Při návštěvě Zakynthosu existuje několik podmanivých aspektů kultury ostrova a zajímavostí, které byste si neměli nechat ujít. Jednou z nejuznávanějších tradic ostrova je oslava místních festivalů, kde se můžete ponořit do pulzující atmosféry řecké kultury. Tradiční festivaly jako Agios Dionysios, zasvěcené patronu ostrova, a Karneval, vyznačující se živými průvody, hudbou a tancem, nabízejí šanci stát se svědky bohatého dědictví ostrova a zažít teplo řecké pohostinnosti. Během těchto akcí určitě ochutnejte místní kuchyni, protože Zakynthos nabízí lahodnou řadu pokrmů, jako je musaka, tzatziki a čerstvé mořské plody, často doplněné ostrovním vínem a olivovým olejem.

Prozkoumávání okouzlujících vesniček ostrova je další nezbytnou aktivitou. Vesnice jako Keri a Volimes jsou známé svou tradiční architekturou a řemeslnými výrobky, což vám umožní ocenit venkovské kouzlo ostrova. Nezapomeňte navštívit klášter St. Dennis, který se tyčí na kopci a nabízí panoramatický výhled na ostrov. Benátský hrad ve městě Zakynthos je navíc historickým klenotem, který nabízí pohled do minulosti ostrova a úžasný výhled na město a moře. Pokud se zajímáte o přírodu a divokou zvěř, zvažte návštěvu národního mořského parku Zakynthos, kde se můžete dozvědět o úsilí o ochranu mořských želv a pozorovat tyto majestátní tvory v jejich přirozeném prostředí.

Zakynthos také nabízí příležitosti pro milovníky dobrodružství, jako je pěší turistika a průzkum skrytých jeskyní a skalních útvarů na ostrově. Pro jedinečný zážitek se vydejte na výlet lodí do Modrých jeskyní (Blue Caves) a Shipwreck Beach, kde můžete být svědky fascinujících barev moře a prozkoumat mořské jeskyně. Ať už se zajímáte o historii, kulturu, kuchyni nebo přírodu, Zakynthos vám může nabídnout nepřeberné množství zážitků, které zajistí, že vaše návštěva tohoto řeckého klenotu bude opravdu nezapomenutelná.

Věděli jste, že...

.. Zakynthos je domovem jedněch z nejstarších olivovníků na světě, přičemž některé jsou staré více než tisíc let? Tyto prastaré stromy jsou důkazem dlouhé historie pěstování oliv na ostrově.

.. u pobřeží Zakynthosu leží malý, neobydlený ostrůvek Marathonisi ve tvaru želvy a je často označován jako „Želví ostrov“? Je to chráněné hnízdiště mořských želv a lze jej navštívit pouze lodí.

.. má Zakynthos několik pláží s přírodními sirnými prameny, jako je pláž Xigia? Má se za to, že voda bohatá na síru má terapeutické vlastnosti a je známá svým výrazným zápachem?

.. je Zakynthos rodištěm Dionysia Solomose, řeckého národního básníka, který napsal Hymnus na svobodu, která se později stala řeckou národní hymnou?

.. se městě Zakynthos nachází benátská studna z 16. století? Legenda říká, že když se pár napije ze studny, bude požehnán šťastným a trvalým manželstvím. Místní i turisté často navštěvují tuto studánku, aby se napili její vody.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *