Chalkidiki > Onoma > 11denní > Snídaně

Řecko, Chalkidiki, Onoma, za <span>40.169</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 40.169
  • Snídaně
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 11 dnů
  • Termín – od 09.09.2024 do 19.09.2024

*****Onoma – Chalkidiki (Řecko)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?

ONOMA Hotel se nachází v Soluni, v blízkosti restaurací, barů a obchodů, a je vzdálen přibližně 1,5 km od Aristotelova náměstí a 2 km od Galeriova oblouku a Bílé věže. Letiště Thessaloniki je vzdáleno asi 16 km. Pláž je vzdálená přibližně 1 km, přičemž nejbližší pláže jsou vzdálené kolem 20 km od města.

Hotel, který prošel kompletní rekonstrukcí v roce 2021, nabízí ubytování v 83 moderně zařízených pokojích. Hosté mohou využít recepci, lobby bar, výtahy, trezory, parkoviště (za poplatek), restauraci, snack bar a bezplatné WiFi. K dispozici je venkovní bazén, který je v provozu od května do října a zahrnuje lehátka a slunečníky.

Pokoje mají rozlohu přibližně 18 - 21 m² a jsou vybavené postelí kingsize nebo dvěma samostatnými lůžky, rozkládací pohovkou, klimatizací, rychlovarnou konvicí, připojením k internetu, trezorem, kávovarem na kapsle a TV s plochou obrazovkou. K dispozici jsou také pokoje pro osoby s omezenou pohyblivostí a rodinné pokoje až pro 4 osoby. Pokoje typu Superior a Signature Suite se nacházejí ve vyšších patrech a jsou prostornější.

Hotel nabízí snídaně formou bufetu. Mezi sportovní a zábavné možnosti patří basketbal, fitness a stolní tenis zdarma. Vodní sporty jsou dostupné přibližně 3 km od hotelu a golfové hřiště je vzdálené 8 km. Hlídání dětí je k dispozici za poplatek.

ena zahrnuje ubytování a stravování dle smlouvy, 24/7 služby česky hovořícího delegáta a pojištění dle zákona č. 159/1999 Sb. Při variantě s leteckou dopravou zahrnuje cena také letenku v turistické třídě včetně tax a poplatků a transfery v destinaci.


Chalkidiki a proč tam vyrazit na dovolenou

Chalkidiki, také známé jako Halkidiki, je oblast severního Řecka charakteristická svou pozoruhodnou polohou, geografií, bohatou historií a příznivým středomořským klimatem. Chalkidiki se nachází v severní části země a je poloostrovem, který zasahuje do Egejského moře a připomíná ruku se třemi „prsty“ neboli poloostrovy – Kassandra, Sithonia a Athos – každý má své osobité kouzlo. Region je snadno dostupný z města Thessaloniki, což z něj činí oblíbenou destinaci domácích i zahraničních turistů.

Geografie Chalkidiki je důkazem jeho přírodní krásy s nedotčenými plážemi, bujnými lesy a drsnými horami. Rozmanitá krajina uspokojuje širokou škálu zájmů, od opalování a vodních sportů podél pobřeží až po pěší turistiku a průzkum vnitrozemských oblastí. Historie regionu je stejně podmanivá, s důkazy o starověkých civilizacích pocházejících z helénistického období. Návštěvníci mohou prozkoumat archeologická naleziště, jako je starověké město Olynthus a svatyně Ammon Dia, které poskytují pohled na historický význam Chalkidiki. Klášterní komunita na hoře Athos, která je na seznamu světového dědictví UNESCO, si navíc uchovala staletí náboženského dědictví a tradice. Na Chalkidiki panuje středomořské klima, které se vyznačuje horkými, suchými léty a mírnými zimami. Díky tomu je ideální celoroční destinací, ale skutečně ožívá v letních měsících, kdy se k jejím břehům hrnou turisté, aby si užili teplé vody a pulzující noční život. Ať už vás zajímá historie, přírodní krásy nebo prostě jen relaxujete na pláži, Chalkidiki nabízí úchvatnou směs zážitků v úžasném řeckém prostředí.


Prohlédnout více fotografií >>>


Pláže na Chalkidiki

Cestovní ruch je na Chalkidiki prosperujícím odvětvím a přitahuje návštěvníky z celého světa, kteří jsou lákáni přírodními krásami regionu, historickými památkami a živou kulturou. Pláže Chalkidiki jsou některé z hlavních atrakcí, s mnoha možnostmi, které vyhovují různým preferencím. V Kassandře můžete navštívit oblíbené pláže, jako je pláž Sani, známá svými luxusními letovisky a vodami oceněnými Modrou vlajkou, nebo pláž Pefkochori, živá destinace s rušnou promenádou. Pro klidnější zážitek nabízí pláž Afytos klidné prostředí s úžasnými útesy a křišťálově čistou vodou.

V Sithonii je pobřeží poseté skrytými drahokamy, jako je pláž Vourvourou, kde můžete prozkoumat malé ostrovy a užít si klidné mělké vody. Pláž Kavourotripes, známá také jako Orange Beach, je známá svými jedinečnými skalními útvary a smaragdovými vodami, které poskytují neskutečnou kulisu pro relaxaci. Odlehlý ostrov Ammouliani patřící k Athosu a může se pochlubit úžasnými plážemi jako Alikes a Megali Ammos, kde si můžete odpočinout v klidném prostředí. Blízké regiony, jako je poloostrov Mount Athos a město Thessaloniki, nabízejí další kulturní a historické atrakce, díky čemuž je Chalkidiki všestrannou destinací, která uspokojuje širokou škálu zájmů a preferencí.

Nezapomeňte si před cestou do Řecka sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které při návštěvě Chalkidiki nesmíte minout

Chalkidiki jsou pokladnicí historických a přírodních památek, které návštěvníkům nabízejí bohatou směsici zážitků. Na historické frontě nelze minout klášterní komunitu Mount Athos, autonomní oblast a památku světového dědictví UNESCO. Tato duchovní svatyně je domovem 20 řeckých pravoslavných klášterů, z nichž některé pocházejí z byzantské éry. Kláštery jsou posazené na dramatických útesech a jsou známé svou úžasnou architekturou, náboženským uměním a poklidnou atmosférou. I když je přístup na horu Athos omezený, projížďka lodí podél jejího pobřeží nabízí úchvatné výhledy na tyto klášterní zázraky.

Dalším historickým klenotem Chalkidiki je starobylé město Olynthus, které se nachází na poloostrově Kassandra. Olynthus bylo vzkvétající starověké řecké město s dobře zachovaným uličním rastrem a složitými mozaikovými podlahami. Archeologické vykopávky odhalily pohled do každodenního života starověkého Řecka, což z něj činí fascinující místo pro milovníky historie.

Pokud jde o přírodní památky, pobřeží Chalkidiki je poseto velkolepými jeskyněmi. Jedním z pozoruhodných přírodních zázraků je jeskyně Petralona, která se nachází v západní části poloostrova Kassandra. Uvnitř můžete obdivovat působivé stalaktity a stalagmity a význam jeskyně přesahuje její geologickou krásu, protože poskytla fosilie a artefakty staré stovky tisíc let, které poskytují pohled do prehistorické minulosti regionu.

Poloostrov Athos je navíc známý svou úžasnou přírodní krásou s drsnými útesy, hustými lesy a nedotčenými plážemi. Malebné vyhlídky podél pobřeží Athos nabízejí některé z nejúchvatnějších výhledů v regionu. Celkově vzato, Chalkidiki hladce spojuje své historické a přírodní poklady, což z něj činí podmanivou destinaci pro cestovatele, kteří hledají jak kulturní obohacení, tak krajinu vzbuzující úctu.

Chalkidiki vám však nabízí mnohem víc..

Kromě ohromující krajiny a historických památek nabízí Chalkidiki množství kulturních a kulinářských zážitků, které byste si při návštěvě regionu neměli nechat ujít. Vrcholem je řecká kuchyně a na Chalkidiki se podávají jedny z nejlepších středomořských jídel. Musíte ochutnat místní speciality, jako jsou čerstvé mořské plody, včetně grilované chobotnice, sardinek a musaky, lahodného vrstveného pokrmu z lilku, mletého masa a bešamelové omáčky. Dopřejte si k jídlu také sklenku regionálního vína, protože Chalkidiki je známé svými vinicemi a produkuje některá vynikající vína.

Ponořte se do živé místní kultury návštěvou tradičních festivalů a akcí. Festival Kassandra, který se koná v létě, nabízí hudební, taneční a divadelní představení, která oslavují řecké umění a kulturu. V průběhu roku se můžete setkat s místními oslavami a náboženskými svátky, jako je svátek svatého Jana v Soluni nebo přechod Mount Athos, kde plavci závodí přes úzký kanál mezi pevninou a poloostrovem Athos.

Prozkoumávání okouzlujících vesniček roztroušených po Chalkidiki je další nezbytnou aktivitou. Tyto malebné osady s úzkými uličkami, bílými domy a barevnými bugenviliemi nabízejí pohled do autentického řeckého života. Nenechte si ujít příležitost setkat se s přátelskými místními obyvateli, třeba popíjet řeckou kávu v tradičním kafeneio nebo procházet místními řemesly na vesnických trzích. Celkově vzato, směs kulinářských specialit, kulturních akcí a okouzlujících vesniček na Chalkidiki dodává vaší návštěvě hloubku a autentičnost a zajišťuje, že zažijete pravou podstatu regionu.

Věděli jste, že...

.. je Chalkidiki spojeno se starověkým filozofem Aristotelem? Předpokládá se, že Aristoteles, jedna z nejvlivnějších osobností západní filozofie, se narodil ve starověkém městě Stagira, které se nachází na východním pobřeží poloostrova Chalkidiki. Zatímco Aristotelovy příspěvky k filozofii, etice a vědě jsou dobře zdokumentovány, málokdo si je vědom jeho vazeb na tento malebný region. Dnes můžete navštívit Aristotelův park ve Stagiře, který je zasvěcený filozofovi a nabízí interaktivní exponáty, sochy a pěší stezku přes ruiny starověkého města, což poskytuje jedinečnou příležitost spojit se s Aristotelovým odkazem neprošlapaných cest.

.. je Chalkidiki domovem jeskyně Petralona, jedné z nejvýznamnějších paleontologických lokalit v Řecku? Uvnitř této jeskyně archeologové objevili četné fosílie, včetně lebky starověkého člověka známého jako „Petralona Man“ nebo „Archanthropus europaeus petraloniensis“. Objev této lebky, jejíž stáří se odhaduje na 200 000 let, poskytl cenné poznatky o vývoji člověka v Evropě.

.. se Chalkidiki může pochlubit působivým počtem pláží "Modrou vlajkou", které jsou oceněny za svou čistotu a ekologické standardy? Tyto pláže jsou známé nejen pro svou přírodní krásu, ale také pro svůj závazek k udržitelnosti a šetrnosti k životnímu prostředí. Chalkidiki pravidelně získává certifikaci Modrá vlajka pro mnoho svých pláží, díky čemuž je destinací, kde si návštěvníci mohou užívat nedotčené pobřeží a čisté vody a zároveň podporovat turistiku odpovědnou k životnímu prostředí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *