Attika > The Roc Club > 8denní > Snídaně

Řecko, Attika, The Roc Club, za <span>31.249</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 31.249    SLEVA 36%
  • Snídaně
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 07.11.2024 do 14.11.2024

****The Roc Club – Attika (Řecko)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?
Připravujeme pro Vás popis hotelu.
  attika-the-roc-club  


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Řecku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat Attiku

Attika, region nacházející se v jihovýchodním Řecku, je známý svou bohatou historickou krajinou, rozmanitou přírodou a významným kulturním dědictvím. Oblast se vyznačuje především blízkostí k Egejskému moři, s pobřežím táhnoucím se podél Sarónského zálivu na jihu a Eubójského zálivu na severu. Centrem Attiky jsou Athény, jedno z nejstarších měst na světě, které je nepřetržitě obydleno více než 3 400 let. Athény jsou klíčovým politickým, kulturním a ekonomickým střediskem Řecka, přičemž jejich metropolitní oblast zahrnuje většinu populace Attiky. V blízkém okolí Athén se nachází řada charakteristických obcí a předměstí, z nichž každé přináší do regionu svou vlastní směs historických, kulturních a přírodních prvků.

Historie Attiky je neoddělitelně spjata s dějinami starověkého Řecka, neboť právě zde vznikla demokracie a položily se základy západní civilizace. Akropole, slavná pevnost na vrcholu kopce v Aténách, je důkazem historického významu této oblasti, neboť zde sídlí Parthenon a další starověké stavby z 5. století př. n. l. Mimo Athény je Attika bohatá na archeologické lokality, jako je Eleusis, kde se konala Eleusinská mystéria, a Poseidonův chrám v Sounionu, který kdysi sloužil jako orientační bod pro starověké námořníky. Díky své strategické poloze byl tento region významným centrem obchodu a dopravy po celou historii. Attika má středomořské klima s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Region se pyšní více než 3 000 hodinami slunečního svitu ročně, což z něj činí lákavou destinaci pro celoroční turistiku, přičemž léto je nejoblíbenější pro plážové a venkovní aktivity.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je na Attice právě počasí?

ATTIKA počasí

Attika a místní krásné pláže

Cestovní ruch v Attice zažívá velký rozmach, neboť přitahuje turisty z celého světa svou kombinací historických památek, přírodních krás a dynamického městského života. Athény zůstávají hlavním turistickým magnetem díky svým starověkým ruinám, muzeím a živým čtvrtím, jako jsou Plaka a Monastiraki. Na seznamu míst, která musíte navštívit, je Akropole, chráněná jako světové dědictví UNESCO, spolu se starověkou agorou, Národním archeologickým muzeem a historickou čtvrtí Anafiotika. Mimo Athény Attika nabízí úchvatné pobřežní destinace, které jsou rájem pro milovníky pláží. Mezi významné pláže patří pláž Vouliagmeni, známá pro své křišťálově čisté vody a luxusní plážové kluby. Další oblíbenou volbou je Pláž Glyfada, která se nachází nedaleko Atén a nabízí písečné pobřeží, vodní sporty a živý noční život. Dále od hlavního města můžete objevovat malebné pláže Porto Rafti, Saronida a Sounio, z nichž každá se pyšní vlastním kouzlem a průzračnou vodou. Nedaleký ostrov Salamis, přístupný trajektem, navíc láká na krásné pláže, jako jsou Aiantio a Perani.

Poloostrov Peloponés, který je v těsné blízkosti Attiky, nabízí další úžasné plážové lokality. Například okouzlující město Nafplio na Peloponésu se pyšní plážemi, jako je Karathona a Arvanitia, které jsou ideální pro relaxaci u moře při poznávání historických památek města. Dále na jih na Peloponésu leží pobřežní město Kalamata, známé svými olivovými háji a dlouhou písečnou pláží, což z něj činí oblíbené místo nejen pro milovníky pláží, ale i pro gurmány. Toto jsou jen některé z mnoha plážových destinací v Attice a okolí, které nabízejí rozmanité zážitky pro cestovatele toužící po slunci, moři a odpočinku.

Nezapomeňte si před cestou do Řecka sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Attika a její historické či přírodní památky

Attika je region, který okouzlí svou bohatou historií a nádhernou přírodou, poskytující návštěvníkům unikátní kombinaci kulturních a venkovních zážitků. Mezi nejvýznamnější historické památky patří Akropole v Aténách, zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO, která symbolizuje západní civilizaci. Tato starověká pevnost s dominujícím Parthenonem nabízí fascinující pohled do minulosti, kde můžete obdivovat architektonické a umělecké skvosty starověkého Řecka. Nedaleko se nachází antická Agora v Aténách, místo, kde filozofoval Sokrates, které poskytuje jedinečný vhled do zrodu demokracie a života ve starověkém Řecku. Poseidonův chrám na mysu Sounion, dramaticky umístěný na útesu s výhledem na Egejské moře, svědčí o námořní historii regionu a nabízí dechberoucí výhledy při západu slunce.

Pokud jde o přírodní krásy, Attika nabízí rozmanitou geografii s ohromující krajinou. Pohoří v Attice, včetně Mount Parnitha a Mount Hymettus, jsou ideální pro pěší turistiku a objevování, s bujnými lesy, klikatými stezkami a bohatou biodiverzitou. Národní park Parnitha, který je jen krátkou jízdou od Atén, představuje osvěžující únik z městského shonu. Jezero Vouliagmeni, přírodní zázrak na Athénské riviéře, láká návštěvníky k koupání v termálních vodách nebo relaxaci v přilehlé jeskyni. Pobřeží Attiky je navíc protkáno malebnými zátokami, skrytými plážemi a dramatickými útesy, což z něj činí ráj pro milovníky pláží a vodních sportů. Tyto přírodní divy spolu s historickými památkami vytvářejí harmonický zážitek pro všechny, kdo objevují Attiku.

Attika však nabízí mnohem víc ..

Attika je skutečným rájem pro milovníky jídla, kteří touží po autentickém zážitku z řecké kuchyně. Vyzkoušejte tradiční pokrmy, jako je musaka, souvlaki a čerstvé mořské plody, v útulném prostředí místních taveren. Region je známý svým výjimečným olivovým olejem, který skvěle doplňuje křupavé řecké saláty. Pro sladký zážitek ochutnejte baklavu nebo loukoumades, oblíbené tradiční řecké dezerty. Navštivte rušné potravinové trhy, jako je Athens Central Market, kde můžete ochutnat a zakoupit čerstvé produkty, maso a koření, což vám umožní proniknout do hloubky řecké gastronomie. Nezapomeňte si dopřát tradiční řeckou kávu nebo frappé v místních kavárnách, kde je pití kávy více než jen konzumace nápoje – je to společenský rituál. Posaďte se, relaxujte a užívejte si poklidné rozhovory nebo pozorování okolí v útulné atmosféře malebných venkovních kaváren.

Attika také nabízí jedinečnou možnost poznat řeckou kulturu skrze její festivaly a tradice. Nechte se unést Athens Epidaurus Festivalem, který zahrnuje představení starověkého a moderního řeckého divadla na ikonických místech, jako je Odeon of Herodes Atticus. Během Velikonoc můžete zažít tradiční zvyky, jako je půlnoční bohoslužba Vzkříšení a roztloukání červených vajec, symbolizujících nový začátek. Tyto události vám poskytnou jedinečný pohled do bohatého kulturního dědictví regionu. Při prozkoumávání Attiky nezapomeňte navštívit její různé čtvrti, abyste se seznámili s moderním životem. Projděte se malebnými uličkami Plaky, plnými butiků a obchodů se suvenýry. V Exarchii se ponořte do alternativní kultury s pouličním uměním a živým nočním životem. Naopak v Psiri vás přivítá živá atmosféra kaváren a barů, kde můžete ochutnat každodenní život Atén. Procházka těmito čtvrtěmi vám poskytne plný obraz o pestré a dynamické kultuře moderní Attiky.

Attika se také může pochlubit rozvíjející se scénou současného umění. Prozkoumejte galerie a umělecké prostory, jako je přístavba Pireos Street v muzeu Benaki, Kulturní centrum Nadace Stavrose Niarchose a Národní muzeum současného umění (EMST). Tato místa představují živý svět současného řeckého i mezinárodního umění a odhalují neustále se měnící uměleckou tvář regionu.

Možná nevíte, že ...

.. že maratónský běžecký závod má svůj původ v bitvě u Maratonu v roce 490 př. n. l., která se konala v rovině Marathonu, města v Attice? Podle legendy běžel posel z Marathonu do Athén, na vzdálenost asi 26,2 mil (42,195 kilometrů), aby doručil zprávu o řeckém vítězství nad Peršany. Tato historická událost inspirovala vznik moderního maratonu, který je nyní prominentní atletickou událostí po celém světě.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *